Desatoro barmana - po mojom

Autor: Peter Škripko | 10.5.2005 o 11:11 | Karma článku: 8,51 | Prečítané:  3027x

S desatoro barmana som sa stretol viac krát v rôznych obmenách. Toto je mojich desať najdôležitejších zásad, ktoré sa väčšinou nedodržujú, lebo sa o nich nevie. 

1. Kvalita coctailu je rovná kvalite najmenej kvalitnej zložky ktorú som použil, preto používam menej kvalitné suroviny iba vo výnimočných prípadoch

2. Do pohára na vysokej stopke nikdy nedávam ľad, najmä nie do kokteilky. Ak si hosť objedná Vermút on the rocks, nalejem ho do old-fashioned glass, ako aj iné nápoje

3. Do mixéra nikdy nedám kocky ľadu, vždy iba drť

4. Keď si hosť objedná veľké preso, ponúknem mu vždy espresso a horúcu vodu, s vysvetlením prečo mu chcem to najlepšie

5. Coctailom uznaným IBA nikdy nemením názvy, pomery a neneahradzujem jednotlivé zložky

6. Do Campari nikdy nepridám citrón

7. Ku coctailu s ovocnou ozdbou vždy pridám aj kokteilovú servítku

8. Koňak a brandy  nezohrievam. Podávam ho v módnych tulipánovitých pohárikoch na stopke. Kategórie VS, prípadne aj vyššie ak si to hosť želá, podávam s ľadom

9. Mám stále napamäti, že hosť je pozorný divák a ja som veľký herec

10. Komunikácia je základ obojstrannej spokojnosti, preto sa snažím dodržiavať všetkých desatoro až po predchádzajúcej konzultácii s hosťom

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Ako o Gorile klamala Anna Bubeníková

Nominantka SDKÚ pôsobila vo Fonde národného majetku devätnásť rokov.

Komentár Petra Schutza

Prezidentka je optimistkou bez dôvodu

Niežeby sa dôvera ku krokom polície i prokuratúry dala rovno vylúčiť.

Gorila vyhnala do ulíc zástupy ľudí, pochodovali Za spravodlivé Slovensko

Organizátori vyzvali na odchod Trnku, Jankovskú, Fica aj Kováčika.


Už ste čítali?