reklama

Tip na digestív

Ak sa opýtate Slováka na slovenské víno, prvé čo mu napadne je Tokaj. Táto najkvalitnejšia oblasť slovenského vinohradníctva produkujúca tak špecifické víno sa stala jednou z vecí na ktoré sú Slováci právom hrdí. Viete si tokajské výbery aj správne vychutnať?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Darčekové balenie od firmy Ostrožovič
Darčekové balenie od firmy Ostrožovič (zdroj: Cuky)

Tokajské výbery sa odlišujú od iných vín predovšetkým technológiou výroby, jedinečnosťou oblasti z ktorej pochádzajú a špecifickými odrodami. Ich chuť je neskutočne extraktívna, preto ich neporovnávajte s vínami patriacími do inej kategórie.

  • Nepite ich na litre

  • Vychutnávajte si ich správne vychladené, v malých pohároch na stopke, podobne ako sherry, alebo portské

  •  Skvele padnú po dobrom jedle ku dezertu, či ako dezert samotný

Najlepší pomer cena/výkon dosahujú 5-putňové výbery. Je to však individuálne a záleží na výrobcovi, ročníku, hone, ako aj pri ostatných druhoch vína.

Na zdravie!

Peter Škripko

Peter Škripko

Bloger 
  • Počet článkov:  95
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Gastronómia je mojou láskou a chlebíčkom každodenným... Zoznam autorových rubrík:  Dobré jedláDobré reštaurácieDobré reštaurácie - hodnotenieDobrí hostiaDobré pitieKam cestovaťMeníčkaKlub priateľov vínaOsobnostiFotoCinefilSúkromnéSúkromné - fotomesačníček

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu