Peter Škripko

Rýchly život - rýchle pôžitky II.

Akosi sme si už odvykli od vyčkávania. Moderné je mať všetko hneď a na oko dokonalé.

19.10.2010 o 11:11 | Karma článku: 0,00 | Prečítané:  643x | Diskusia: 0 príspevkov
Peter Škripko

Liptovský závin

V záplave nových trendy reštaurácii je čoraz ťažšie nájsť slovenskú špecialitu, jedlo vychádzajúce zo slovenských tradícii, reprezentujúce našu kuchyňu. Kuchári sa ženú za exotickými surovinami a zložitými…

24.10.2005 o 11:11 | Karma článku: 8,38 | Prečítané:  2746x | Diskusia: 29 príspevkov
Peter Škripko

POLIEVKA - Vojtová Hubovo-smotanová

Ani Vojto netušil, že ho preslávi práve tento recept, práve táto jedinečná polievočka. Od kedy som ju ochutnal prvý krát, nedokážem na ňu zabudnúť a vraciam sa k nej vždy keď sa dá. Jedna z najlepších, aké som…

30.6.2005 o 11:11 | Karma článku: 10,40 | Prečítané:  9701x | Diskusia: 13 príspevkov
Peter Škripko

Nakladaný Hermelín v reštaurácii

Objednať si Nakladaný Hermelín v reštaurácii, alebo v pivárni skrýva vždy určité úskalie. Nemôžete si totiž byť istý, či kuchár pochopil správne výraz NAKLADANÝ. Často totiž Hermelín NAKLADAJÚ priamo z alobalu na…

29.6.2005 o 11:11 | Karma článku: 10,97 | Prečítané:  7541x | Diskusia: 13 príspevkov
Peter Škripko

POLIEVKA - Hráškový krém so Jullienne

V prvom rade zabudnite na všetky hráškové krémy a prívarky z jedálni. Toto je niečo celkom iné, pekne po taliansky vyčačkané. Nechýba použitie tých najkvalitnejších surovín v podobe mladého, sladučkého hrášku, jeho…

21.6.2005 o 11:11 | Karma článku: 9,63 | Prečítané:  4120x | Diskusia: 7 príspevkov
Peter Škripko

Nakladaný Hermelín

Variácie na túto chutnú tému...

16.6.2005 o 11:11 | Karma článku: 10,88 | Prečítané:  9711x | Diskusia: 37 príspevkov
Peter Škripko

Kurča pečené na mrkve, cibuli a bylinkách

Receptov na pečené kurčatá sú stovky... Tento pochádza od mojej mamky a je veľmi jednoduchý a  geniálny...

13.6.2005 o 11:11 | Karma článku: 9,92 | Prečítané:  4096x | Diskusia: 17 príspevkov
Peter Škripko

POLIEVKA - Biela s kurkumou

Recept Bielej kuracej polievky s prsíčkami, čerstvými šampiňónmi a kurkumou. Autorom originálneho receptu je Paľo Pavlík. Aj keď je polievka žltá, patrí do skupiny bielych polievok. U hostí má neuveriteľný ohlas.

25.5.2005 o 11:11 | Karma článku: 4,49 | Prečítané:  3836x | Diskusia: 9 príspevkov
Peter Škripko

Syr, čokoláda a chilli - netradičná kombinácia

Paľo dnes trošku uletel. Stále musí vymýšľať nové kombinácie jedál a chutí. Najprv sme testovali Mozarellu s čokoládou, potom s orechami a vo finále sa nechal nahovoriť aj na doplnenie chilli.  A čo na to povedali…

6.5.2005 o 11:11 | Karma článku: 6,55 | Prečítané:  2634x | Diskusia: 5 príspevkov
Peter Škripko

POLIEVKA - Boršč

Boršč je mojou naj, naj, naj polievkou. Rusi ho jedia na Silvestra ako my kapustnicu. V poľskej a ukrajinskej kuchyni sa objavuje v nespočetných podobách. Raz som ho dokonca jedol pripravený bez cvikle. Uvaril ho…

28.2.2005 o 11:11 | Karma článku: 10,40 | Prečítané:  30885x | Diskusia: 10 príspevkov
Peter Škripko

Anglická kuchyňa: Fish & Chips - Salt & Vinegar

Nie veľmi zdravé,  ale vynikajúce, chrumkavé papaníčko - takmer národné jedlo Britov. 

25.2.2005 o 11:11 | Karma článku: 10,55 | Prečítané:  5852x | Diskusia: 12 príspevkov
Peter Škripko

POLIEVKA - Domáci morčací vývar

Kuchárske učebnice definujú tri typy vývarov, ktore zneju dosť bezpohlavne: Vývar A, Vývar B, rybaci vývar. Ku ich chuti vo väčšine reštaurácii sa nevyjadrujem. Nechcem ani rozoberať ktorý je aký, lebo ak Ťa to…

2.2.2005 o 9:55 | Karma článku: 10,21 | Prečítané:  21243x | Diskusia: 7 príspevkov
Peter Škripko

POLIEVKA - Domáci morčací vývar - úvod

Vývar  nehrá iba sólo na tanieri, ale  často sa  používa na prípravu iných jedál, omáčok. Preto ak doma často varíš, je dobre  uvariť si napríklad v nedeľu plný „kotol“ vývaru, ktorý sa dá jesť aj do stredy, v…

2.2.2005 o 9:54 | Karma článku: 5,83 | Prečítané:  4083x | Diskusia: 1 príspevok
Peter Škripko

ŠALÁTY - Trhaný listový šalát s uhorkami, kôprom a tekvicovým olejom

Objavil som pre Vás jednu veľmi zaujímavú kombináciu...

31.1.2005 o 10:25 | Karma článku: 3,81 | Prečítané:  1736x | Diskusia: 0 príspevkov
Peter Škripko

Úvod do POLIEVOK

Polievočky tvoria základ našej slovenskej stravy.  Držková v bufete namiesto raňajok. Špargľová bez chute a zápachu  v zamestnaneckej kantíne. Voňavý gulášik za súmraku na chate. Polnočná kapustnica, či  nedeľný…

26.1.2005 o 7:32 | Karma článku: 5,29 | Prečítané:  2340x | Diskusia: 8 príspevkov

Už ste čítali?